In ons eerdere bericht (jongejanenpartners.nl/maatregelen-vanwege-coronavirus-en-crisis/) hebben wij aangegeven dat bijzonder uitstel van betaling voor een periode van drie maanden op verzoek wordt gegeven en dat 4 weken na indiening een verklaring moet worden ingediend, opgesteld door een deskundige.

Op de website van de Belastingdienst is sinds vanochtend vroeg het volgende bericht geplaatst:

U kunt ons vragen om bijzonder uitstel van betaling. Dit kan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen.

Stuur daarvoor een brief aan ons. In de brief vraagt u om uitstel van betaling waarin u aangeeft dat u door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Nadat wij uw verzoek hebben ontvangen, stoppen wij met invorderingsmaatregelen. U krijgt automatisch 3 maanden uitstel van betaling. Een boete voor het niet op tijd betalen van btw of loonheffingen hoeft u niet te betalen.

Mogelijk is een betalingsuitstel van 3 maanden voor u te kort. U kunt ook voor een langere periode uitstel aanvragen. Wij vragen u dan nog aanvullende informatie aan te leveren (eventueel verklaring van een derde deskundige). Hier zullen we u nog over inlichten via deze website. Het kabinet wil de administratieve lasten van het aanvragen van uitstel van betaling voor u zo beperkt mogelijk houden. Voor de eerste 3 maanden is dus geen verklaring van een derde deskundige (bijvoorbeeld accountant of brancheorganisatie) nodig.

Dit bericht betekent dat geen verklaring van een deskundige nodig is voor de eerste drie maanden!!

Bekijk hier het artikel op de website van de belastingdienst »