De belastingdienst is er nu dan toch echt in geslaagd om de slogan “leuker kunnen we het niet maken maar wel makkelijker” in deze zware Coronatijd waar te maken getuige een vanmorgen op de website van de Belastingdienst gepubliceerd bericht.

U kunt namelijk op wel heel eenvoudige wijze zonder problemen voor de duur van 3 maanden uitstel van belasting verkrijgen. Dit geldt voor zowel de Inkomstenbelasting, Loonbelasting, Omzetbelasting en Vennootschapsbelasting.

Via onderstaande link komt u bij het aanvraagformulier.

www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/hoe-vraag-ik-voor-3-maanden-bijzonder-uitstel-van-betaling-aan-vanwege-de-coronacrisis

Nadat u heeft ingelogd met uw digidcode hoeft u slechts uw BSN nummer in te vullen (voor besloten vennootschappen het RSIN nummer) alsmede uw naam, adres en woonplaats en de aanvraag is gereed. Dus ook voor besloten vennootschappen is de digidcode van (bijvoorbeeld) directeur probleemloos te gebruiken. Voordat u de aanvraag verzendt, raden wij aan een print screen te maken, dan heeft u iets van bewijs dat u heeft aangevraagd.

Wij adviseren u dan ook om, als u problemen verwacht of al heeft bij het betalen van uw belastingen zo snel mogelijk de aanvraag in te dienen.

Mocht u er echt niet uitkomen dan kunt u altijd even contact opnemen met Peter Jutte, werkzaam op ons kantoor Schagen. Telefoon 0224-214244 of peter.jutte@jongejanenpartners.nl.