Publicatie datum: 25 juni 2019

Op 18 juni 2019 is door Jongejan & Partners een presentatie verzorgd over het nieuwe arbeidsrecht dat vanaf 1 januari 2020 zal gaan gelden. Na een korte inleiding van Ronald Lohstro werd door de collega’s Stefan Boomstra (adviseur P&O) en Peter Jutte (Senior Belastingadviseur) ingegaan op de komende wetswijzigingen. Een leuke en interactieve presentatie gevoed met veel klantenvragen en natuurlijk ook de nodige tips en trucs met betrekking tot het arbeidsrecht.

Belangrijkste leermoment uit de presentatie was het tijdig vormen van een personeelsdossier. Het netjes vastleggen van de besprekingen tussen werkgever en werknemer werkt twee kanten op. De werkgever heeft een net overzicht van de gesprekken die hij met de medewerker heeft gevoerd en de medewerker heeft eenzelfde overzicht. Vaak wordt gedacht dat een dergelijk dossier gemaakt wordt om van de medewerker af te komen. Niets is minder waar. Als gezegd, het werkt twee kanten op. Daarom het advies van Jongejan & Partners om dat personeelsdossier te vormen.

De presentatie werd in twee tijdsblokken van 45 minuten afgewikkeld en na deze twee blokken was er nog een zeer geanimeerde borrel, waarin medewerkers van Jongejan & Partners met diverse klanten nog nagepraat hebben over de presentatie.