SALARISVERWERKING

De verwerking, administratie en uitbetaling van salarissen is een maandelijks terugkerend ritueel.

En de complexiteit van salarisadministraties is, ondanks ongetwijfeld goede bedoelingen om het makkelijker te maken vanuit Den Haag, de afgelopen jaren flink toegenomen. Juist daarom is het van belang dat u dit efficiënt doet. Eén keer een goede oplossing is elke maand een goede oplossing.

Tevreden werknemers

Jongejan & Partners is zich er als geen ander van bewust dat het succes van uw onderneming grotendeels afhankelijk is van uw medewerkers. En vaak zijn dit meerdere arbeidskrachten. In deze situatie is Jongejan & Partners een sterke partner. Met alle diensten onder één dak geven wij uw onderneming alle aandacht die het verdient. U heeft het vaak druk met bedrijfsvoering, maar zaken zoals de loonadministratie vergen zorgvuldige aandacht. Uw werknemers ontvangen graag tijdig en op de juiste manier hun salaris en sociale premies, pensioenen en belastingen moeten correct afgedragen worden. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt, leidt dit tot ontevreden werknemers. Ook komt de belastingdienst steeds eerder om de hoek kijken en u boetes opleggen. Jongejan & Partners ondersteunt u daarom met kennis en tools. Concreet: wij hebben enthousiaste gekwalificeerde salarisadministrateurs en –adviseurs die u werk uit handen nemen. U kunt de volledige salarisverwerking aan hen overlaten. Dat is de beste oplossing als u niet over een eigen salarisadministrateur beschikt.

Uw mensen. Onze expertise.

Accountants die ook loonstrookjes maken, daarvan zijn er meer. Wij veronderstellen echter dat u een partner zoekt die gewoonweg specialist is op het gebied van Personeel en Organisatie. Iemand die alle tools biedt voor het uitwisselen van mutaties. Een partner die, naast verstand van cijfers, vooral verstand heeft van mensen. Uw mensen. Dat is de expertise van Jongejan & Partners. Onze medewerkers worden continu geschoold om hun kennis op peil te houden. Wij zijn aangesloten bij het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting). De Payroll professional heeft een personeelsopleiding op HBO niveau afgerond en dient, om ingeschreven te mogen blijven, verplicht permanente educatie te blijven volgen. Voor u een extra zekerheid. Jongejan & Partners kan u uitstekend ondersteunen bij instroom, doorstroom en uitstroom. Uiteraard in overleg met onze accountants, zodat u het resultaat later optimaal in uw cijfers terugziet. Voorop staan echter altijd uw mensen. Een goed belonings- en personeelsadvies, zorgt immers voor een goede relatie met uw medewerkers.

Om u een idee te geven van de diensten die wij voor u uit kunnen voeren of waarbij wij u kunnen adviseren, hieronder een aantal van onze diensten kort toegelicht.


OVERZICHT

Wanneer u werknemers in dienst heeft, bent u verplicht hiervoor een administratie aan te leggen. Door dit aan Jongejan & Partners uit te besteden, weet u zeker dat alles conform de wettelijke regels gebeurt. Het berekenen van de salarissen, doen van de aangiften, opgaven doen aan het pensioenfonds en het verstrekken van jaaropgaven zijn werkzaamheden die wij graag voor u uitvoeren. Dat geldt uiteraard ook voor overige werkzaamheden op het gebied van de salarisadministratie.

Jongejan & partners biedt u de mogelijkheid om waar en wanneer u dat wilt, zelf loon- of werknemer gegevens te muteren en loonstroken, aangiften en diverse rapportages te bekijken. We maken afspraken met elkaar welke werkzaamheden u zelf gaat doen en wat u door Jongejan & Partners uit laat voeren. Wilt u meer informatie over salarisverwerking online neemt u dan contact op met de afdeling Salaris & Personeel van Jongejan & Partners op nummer 0224 214 144.

Om direct in te loggen in salarisverwerking online, klik hier

Het maken van loonkostenberekeningen en proformaberekeningen. Advies op het gebied van salarissen. Het interpreteren van de CAO regels. Stuk voor stuk zaken waarbij wij u graag helpen. Valt u niet onder een CAO, maar wilt u wel een salarisschalensysteem, ook daarvoor kunt u Jongejan & Partners inschakelen.

Bij het aangaan van een dienstverband is het van groot belang dat alles goed vastgelegd wordt. Om eventuele discussies nu of later te voorkomen. Leg daarom gemaakte afspraken schriftelijk vast. Sommige gegevens bent u zelfs verplicht om schriftelijk vast te leggen. Bij werknemers die vast in dienst komen, maar ook zeker wanneer u een tijdelijk contract of een contract met wisselende uren wilt aangaan. Hiervoor bent u bij Jongejan & Partners aan het juiste adres, maar ook bijvoorbeeld voor het opzetten of screenen van uw personeelsdossier

U hoopt natuurlijk dat het nooit gaat gebeuren, maar mocht u ooit geconfronteerd worden met een ontslagzaak dan is het goed te weten dat wij klaar staan om u hierbij te begeleiden. Ook kunt u door ons ontbindingsovereenkomsten op laten stellen. Als de werknemer hiermee akkoord gaat, blijven zowel u en de werknemer verschoond van langdurige procedures.

Subsidies voor stagiaires of arbeidsgehandicapte werknemers. Kortingen voor oudere werknemers. Loonsuppleties? Kunt u de juiste weg nog vinden in het woud van kortingen en subsidies? Voorkom dat deze voordeeltjes aan uw neus voorbij gaan. Neemt contact met ons op en wij kijken samen waar u recht op heeft.

De bovengenoemde werkzaamheden zijn slechts een greep uit de diensten die wij voor u uit kunnen uitvoeren. Om te bepalen wat wij voor u kunnen betekenen, kunt u uiteraard altijd contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Personeelsadvies en salarisadministratie. Zij zijn te bereiken op ons kantoor in Schagen.