Publicatie datum: 15 april 2019

De Belastingdienst heeft besloten de handhaving van de belastingplicht van (tot nu toe) onbeschreven stichtingen en verenigingen (stivers) te intensiveren. Onterecht heerst bij hen namelijk vaak de gedachte dat er geen belastingplicht is als in de oprichtingsakte geen winstoogmerk is opgenomen. Ondernemen stivers echter dezelfde economische activiteiten als bedrijven, dan gelden ook dezelfde fiscale regels.

Vele stivers ondernemen activiteiten die kunnen leiden tot een belastingplicht voor de loonheffing, omzetbelasting en/of vennootschapsbelasting. De bestuurders van stivers zijn zich daar vaak niet van bewust en nog veel minder van het feit dat ze als bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld kunnen worden als het achteraf niet goed geregeld blijkt te zijn.

Informatieavond

Om die reden organiseert Jongejan & partners speciaal voor bestuursleden van Verenigingen en Stichtingen een gratis toegankelijke informatieve avond waarin alle aspecten waar een bestuurslid van een stiver mee te maken kan krijgen worden belicht. Ook zullen tips worden gegeven om bestaande situaties te verbeteren.

Wanneer

Dinsdag 21 mei 2019
Aanvangstijd is 20.00 uur

Waar

De avond wordt gehouden in het Clubhuis van de Golfclub Dirkshorn aan de Groenvelderweg 3 te (1746 EE) Dirkshorn. Route »

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze avond via peter.jutte@jongejanenpartners.nl of telefoon 0224-214144.