Publicatie datum: 17 april 2018

Niet vergeten

Voor de Belastingdienst en uw administratie hebt u uw bankafschriften nodig. Deze vindt u (als het goed is) al enkele jaren niet meer in uw brievenbus. U moet ze zelf downloaden via het internet en zelf opslaan op uw computer.

Beperkt beschikbaar

Wat is het beste moment om uw afschriften te downloaden? Nu! Veel banken bieden een beperkt archief waardoor u bijvoorbeeld alleen de afgelopen 12 of 15 maanden kunt binnenhalen. Neem dus deze week nog even de tijd om uw administratie 2017 op orde te krijgen en downloadt bij uw bank:

  • Bankafschriften / bankmutaties van vorig jaar
  • Jaaroverzicht 2017

Hebt u afschriften nodig die niet meer in uw bankoverzicht staan? Dan vragen de meeste banken een vergoeding om de afschriften alsnog toe te sturen.

Vergeet ook uw digitale facturen niet!

Steeds meer bedrijven sturen elkaar digitale facturen en dat is prettig. Sommige bedrijven sturen echter geen factuur via e-mail, maar een ‘factuur notificatie’: de pdf-factuurbijlage ontbreekt, maar u krijgt de melding dat de factuur klaar staat in de klantenportal van bijvoorbeeld uw telecomaanbieder. Ook hier is meestal een beperkt digitaal archief beschikbaar (12 of 15 maanden). Het advies: maak uw 2017-administratie compleet en download nu alvast al uw pdf-facturen van 2017.

Factuur kwijt?

Mist u de eerste maanden van 2017 nu al? Als u geluk hebt biedt één belletje naar de klantenservice van het bedrijf uitkomst om de pdf-facturen alsnog op te laten sturen. In theorie zijn hier kosten aan verboden, veel bedrijven leveren de pdf-facturen ook kosteloos als service als u geluk hebt.