Publicatie datum: 4 december 2020

Eerder informeerden wij u over de tijdelijke verhoging van de vrije ruimte in de werkkostenregeling. De werkkostenregeling biedt u als werkgever de mogelijkheid om fiscaal vriendelijk geschenken aan uw personeel te geven zoals een kerstpakket, sinterklaasgeschenk of een verjaardagscadeau.

Nu we weer in de periode zitten dat veel werkgevers hun werknemers verblijden met een geschenk willen wij u nogmaals wijzen op de werking van de werkkostenregeling.

De hoogte van het bedrag wat u totaal fiscaal vriendelijk aan geschenken aan uw personeel mag geven is afhankelijk van de hoogte van uw fiscale loonsom. In 2020 is dat over de eerste € 400.000 3 % en voor de loonsom daarboven is het 1,2 %. U betaalt hier verder geen loonbelasting over. Wanneer u over deze vrije ruimte heengaat betaalt u over het meerdere 80 % eindheffing in de loonbelasting.

Wanneer u meer wilt weten over de werkkostenregeling, of u wilt weten wat uw vrije ruimte is dan kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers Salaris en personeel, welke te bereiken zijn op ons kantoor in Schagen op nummer 0224-214144.Maak nu nog optimaal gebruik van uw vrije ruimte in de werkkostenregeling